2019-05-01
以前经常帮衬湾仔克街老店,觉得他们很用心做,食得出粥底是用鲜鱼熬出来的👍🏻今日五一劳动节,到屯门市广场走走,轻鉄杯渡站天桥往下走就见到靠得住,哗,好耐冇去食,入去回味下先😊未到十二点就要排队,大约等咗十五分钟就可以入座👍🏻一坐低侍应马上奉上一壶茶,原来店内提供的是苹果红茶🍎🔸苹果红茶🍎$3这是必收的荼钱😬用茶包泡的茶,但苹果味突出,饮完觉得好清新 ,不错😉🔸心肝宝贝粥$69所谓心肝宝贝,其实就系猪肝加带子,我系极度喜爱猪肝的人,但系唔能够成日食,今日破例就点咗😛猪肝紧熟,不会嚡口,带子鲜甜、滑👍🏻🔸鱼鲛粥$50 加配银芽炒面$15鱼的份量都算多、冇腥味,但感觉粥底亦有师傅到,食完有点口渴😌反而炒面几好,不会油也不会干👏🏻两碗粥加炒面一碟埋单$154,觉得贵咗d😅大集团收购后,品质行咗,价钱贵咗,睇来回忆要付出代价啊😕🙁☹️
🔸苹果红茶🍎$3
🔸心肝宝贝粥$69
🔸鱼鲛粥$50 加配银芽炒面$15
反而炒面几好,不会油也不会干👏🏻