2023-01-13
呢间餐厅想黎好奈,长期都见佢喺网上排名好高,呢度环境几靓,唔怪得早前有剧集都喺呢度拍摄啦。餐牌设计清晰,一目了然,饮品除左咖啡,仲有朱古力和花茶嘅选择,果然不籽是咖啡啊。我们点了以下食物:龙虾汤配牛油果大虾稻庭乌冬($128):龙虾汤系分开上,自己倒出来,啱哂打卡之余仲可以保温,亦可以令个乌冬唔会咁易林。牛油果好新鲜,好钟意佢软绵绵嘅口感,大虾有4只,非常多,而且大大只同埋好弹牙。乌冬带点烟韧感觉,是我喜欢的口感。炸软壳蟹卡邦尼扁意粉($138):原只软壳蟹非常吸睛,脆口美味,卡邦尼汁很多,意粉亦很挂汁,每条意粉都沾满卡邦尼,忌廉味浓郁,菇和烟肉份量亦很多,性价比很高。海盐焦糖鸡翼($68):餐厅提供的是单骨鸡翼,方便客人进食,非常细心,鸡翼皮脆肉嫩,而且焦糖亦不会过甜。玫瑰茉莉花茶($68):花茶很清香,而且份量很多,玫瑰味刚好,不会抢去茶香味。冻朱古力($42):朋友点了朱古力,面头加了朱古力粉,增加风味。
我们点了以下食物:
龙虾汤配牛油果大虾稻庭乌冬($128):
乌冬带点烟韧感觉,是我喜欢的口感。
炸软壳蟹卡邦尼扁意粉($138):
海盐焦糖鸡翼($68):
玫瑰茉莉花茶($68):
花茶很清香,而且份量很多,玫瑰味刚好,不会抢去茶香味。
冻朱古力($42):
朋友点了朱古力,面头加了朱古力粉,增加风味。