2021-11-18 717 浏览
同屋企人嚟饮茶,喺呢个地方再加上个偏贵嘅价钱,自然会有所期待,但点知服务同埋啲点心嘅质素同普通屋村茶楼差唔多,甚至可能更差!个雪山叉烧包普通到不能再普通蚂蚁上树饺个皮偏厚,馅嘅虾肉都ok ,整体可接受蟹粉小笼包,好少少过超市个啲急冻小笼包黑金流沙包,真系流沙嘅,做到基本要求正正常常嘅带子肠粉波士炒饭,不堪入目,啲饭偏干,啲虾淋嘅,怀疑死去多时而且死后冇适当处理,我喺超市求其买包急冻虾返嚟炒都好过佢凤尾虾萝卜丝酥,催左几次单先话炸到出嚟,一咬落去,哇,啲萝卜好似啱啱喺雪柜攞出嚟咁冻,唔敢再食除咗食物之外,服务都好有问题,而且漏单情况严重。可能人手唔够,好多时想揾人帮手加单或者跟进漏单都要叫好多次先得。埋单个阵都要等好耐,但后嚟知道原来因为电脑坏左要人手写单计数,咁都体谅嘅。总结成个用餐体验得两样嘢系欣赏嘅,第一系个景色,第二系肯主动唔计个萝卜酥嘅钱。5个人埋单三千几蚊,可以有更多选择。

个雪山叉烧包普通到不能再普通

蚂蚁上树饺个皮偏厚,馅嘅虾肉都ok ,整体可接受

蟹粉小笼包,好少少过超市个啲急冻小笼包

黑金流沙包,真系流沙嘅,做到基本要求

正正常常嘅带子肠粉

5个人埋单三千几蚊,可以有更多选择。

2021-11-17