2024-03-20 117 浏览
不可一不可再系新商场难得找到间冰室,而店舖名啱晒我要食下午茶时间,一于试下。入到坐底后,所有野都系全自助😏,没问题,睇下餐牌先。 睇完基本都系茶餐厅既食物,少有地饮品有 黑牛白牛之类,咁既然难得,加d 钱都饮下啦,之后叫左蕃茄餐肉通既茶餐+黑牛,同一个焗猪扒饭。上餐都算快既,但上来既通粉就唔算热,似系摆左一阵咁,点解会咁谂,因为呢头落完单,唔够5分钟就先上个餐肉通,但奄列同方包比餐肉通后上,不过都算啦,茶记你仲想点,佐敦茶记名店都系咁上下。之后成篇重点既黑牛上台,我当堂吓一跳然后只能苦笑🤣,个杯成杯都系冰面加半球雪糕,可以饮到既可乐分分钟少过一罐mini coke 饮左两三啖已经得返杯冰。其实加钱唔系问题,可以有返d 良心。真系个杯装到几多冰就装咁多,等人饮两啖完就好走。 最后虽然杯黑牛有d 失望整体食物质素系ok ,焗猪扒饭都唔错,但往事只能回味,我不会再有勇气再入店了。
不可一不可再

系新商场难得找到间冰室[平时食开都系屋邨商场/街铺既多],而店舖名啱晒我要食下午茶时间,一于试下。

入到坐底后,所有野都系全自助😏,没问题,睇下餐牌先。 睇完基本都系茶餐厅既食物,少有地饮品有 黑牛白牛之类,咁既然难得,加d 钱都饮下啦[而家茶餐厅真系唔系间间有黑牛,有既方便留言话我知],之后叫左蕃茄餐肉通既茶餐+黑牛,同一个焗猪扒饭。

真系个杯装到几多冰就装咁多,等人饮两啖完就好走。

下午茶