谂住同朋友一齐食饭,又想坐得耐,就谂住揾间cafe. 见评分算ok, 就去左呢间。本身唔熟旺角,唔知先施大厦喺咩,点知一去到,就觉得中伏。大厦有好多宾馆,揾嘅时候同啲麻甩佬你眼望我眼,好尴尬。食物方面叫左黑松露天使面,黑松露risotto, 车打芝士海鲜焗饭。黑松露risotto好似汤饭咁。所有食物极咸,特别系黑松露risotto 咸到high high,直情食唔到。叫waitress帮我地换左一次之后。相信系将我同个friend 果碟混合加水煮成,有啲恶心。整完依然系好咸。厨师哥哥见我地冇再食,出黎同我地讲个咸味系黑松露味,出面用3%,佢地系用15%。我真心唔知佢15%系咩意思,不过如果解释为佢地比出面咸5倍,就绝对正确。上菜速度亦系一绝,其中一个饭(焗饭),叫果阵话要等半个钟,点知最后等左1.5小时。P.S. 芝士海鲜焗饭系冇黑松露的,但依然都系好咸。间cafe收费唔平,但野食真系唔得,食完肾衰竭,绝对唔会再去。

P.S. 芝士海鲜焗饭系冇黑松露的,但依然都系好咸。

黑松露
2018-01-12