2022-12-06
街头火锅系铜锣湾,大大间铺头坐得好舒服,呢度既火锅配料好多,除佐常见既配料仲有好多特别好难揾既配料,真系唔可以唔试。台式麻辣新鲜鸡红冰豆腐锅深红色既汤底一睇就知辣得唔可以睇少,炒过既辣椒好香,仲有炒过既花椒,麻度都十足,又麻又辣,好香浓,汤底有埋好难揾既新鲜鸡红,新鲜既鸡红唔会腥臭反而好鲜味,滑捋捋既鸡红口感好好,同麻辣汤好夹,好似食紧麻辣鸭血咁,而冰豆腐都做得好好,好吸收啲辣汤,好有层次既口感!😙😎🤗极品第一刀呢个系限量供应既,因为真系太难揾,每只猪都系得一旧,好珍贵😳最重要系口感超好,好嫩,适当既油花令猪肉好滑嫩,配埋麻辣汤味道更突出,特别好食!猪天梯猪既软骨之一,好似鸡软骨咁,好爽脆好有咬口,猪味本身唔太浓,但配上麻辣汤就岩岩好啦,带出猪既鲜味,口感好爽,好新鲜🌟刁钻猪脚筋一只猪得两条既猪脚筋又系好珍贵,都系限量发售,筋位好脆好爽,口感好好,猪脚既肉连埋筋位好香,烟韧有咬口,骨胶原补充晒🤤我地仲叫但其他唔同既配料都好好食好出色,无论同朋友定屋企人黎都好适合!
台式麻辣新鲜鸡红冰豆腐锅
深红色既汤底一睇就知辣得唔可以睇少,炒过既辣椒好香,仲有炒过既花椒,麻度都十足,又麻又辣,好香浓,汤底有埋好难揾既新鲜鸡红,新鲜既鸡红唔会腥臭反而好鲜味,滑捋捋既鸡红口感好好,同麻辣汤好夹,好似食紧麻辣鸭血咁,而冰豆腐都做得好好,好吸收啲辣汤,好有层次既口感!😙😎🤗 极品第一刀
呢个系限量供应既,因为真系太难揾,每只猪都系得一旧,好珍贵😳最重要系口感超好,好嫩,适当既油花令猪肉好滑嫩,配埋麻辣汤味道更突出,特别好食! 猪天梯
猪既软骨之一,好似鸡软骨咁,好爽脆好有咬口,猪味本身唔太浓,但配上麻辣汤就岩岩好啦,带出猪既鲜味,口感好爽,好新鲜🌟 刁钻猪脚筋