2021-01-18 96 浏览
朋友介绍呢间餐厅,我同老婆两个放假就过黎帮衬下,果然好得!唔系朋友介绍都唔识揾到黎呢度。Lunch set 价位多数百几蚊左右,有沙律或汤、餐包、主食、甜品同饮品。西餐厅正路价钱,但走法式路线就超值!餐包仲热烘松软!烟鸭胸阿根廷青酱沙律,配上脆片,口味清新独特。而另一款有机牛油南瓜栗子沙律,好香滑,沙律醋同新鲜软滑嘅南瓜非常匹配,咀嚼嘅时候间中食到栗子肉,口感层次又丰富左。主菜意式牛肝菌 半圆云吞配忌廉汁,非常香滑嘅忌廉汁令云吞sir一声就滑入口中,忌廉味之后系好香牛肝菌味,呢个菜贯切意式云吞比较结实,外型优雅。呢个煎盲𫚧鱼配大蒜薯仔烤饼煎得非常好味,只系用少少盐等调味,皮香肉鲜味;烤饼非常有心思,虽则只系薯仔烤饼,但大蒜同调味烤起黎,烤饼配角都变主角。咁法式嘅lunch,餐饮当然要叫西茶啦。姜蜜茶同埋蓝莓芝士蛋糕就perfect match。用茶壶奉上,老婆话好似浅尝一个小小下午茶。
有机牛油南瓜栗子沙律

烟鸭胸阿根廷青酱沙律