2010-10-01 12 浏览
约左好友收工逛街去,好死唔死落大雨又无伞的我俩,谂住食韩国野念头都冲走埋啦.惟有死死气睇下商场铺有什么好吃的.无啦啦落大雨搞到个人都无心机,走著走著,行经几出名的山头火,心谂拉面衰极有个谱又唔驶点等位,就呢间啦.盐味拉面汤底清清地 味道不错 但面条质感比较硬怪怪的 薄切版的叉烧肉味浓而且肥美可口 不错吃.配菜的笋呀木耳呀葱呀不够多 吃得不够过瘾 中间粒酸梅同碗面又唔太夹 系咪用黎点缀一下ja?味噌拉面味噌的味道太浓 咸.得.要.命!而且几油,注重健康人仕勿试.而配菜同盐味拉面差不多 唔再多讲喇咖哩牛肉薯饼炸衣脆脆的 薯蓉有淡淡的咖哩味 但牛肉就真系揾佢唔到啰 心急既我仲差d热到辣亲个咀呢 薯饼即炸即食都唔会难吃得去边 但差不多廿蚊一小块就不太值啊!店子很小,座位也很少.虽然不是真的很差,但抱歉我觉得我不会再来了.
2010-09-30