2024-06-19
话说,有日约左朋友食饭,但未够钟。我又早到左,四围行吓,醒起果头有间鸡蛋仔网上都有人推荐过,于是乎过去试吓。远处见到无人排队,行到过去就同个男嘅光头佬讲,要一底原味鸡蛋仔丫,唔该。个光头佬,无出声,碌大对眼啤实我,又唔讲嘢。我话我未买过,跟住就俾张$100佢,之后就出左飞俾我,叫我企开啲等阵。我心谂系唔系有啲乜规矩我做错左,我唔知?好,唔讲呢啲,等左几分钟之后,叫 number 到我。系,鸡蛋仔睇得出,佢系有心机整,拎上手热辣辣。闻落去系有蛋嘅香味,但食落口,极度普通,食落去就无乜蛋味,同龙津果啲差唔多level ,唔知点解可以咁多人排队,有啲失望。买完等佢整果阵,望到佢门口贴住啲捐钱去癌症机构,应该系光头老板捐钱出去嘅收据。可能大家食嘅系温情啦,或者香港人中意M底啦,中意排队,中意俾人黑面,怒啤之类啦。又有可能唔知咩原因,老板做善事,捐钱,大家食嘅系温情啦。祝光头老板生意兴隆,唔好俾业主加租啦
我心谂系唔系有啲乜规矩我做错左,我唔知?
好,唔讲呢啲,等左几分钟之后,叫 number 到我。
又有可能唔知咩原因,老板做善事,捐钱,大家食嘅系温情啦。
祝光头老板生意兴隆,唔好俾业主加租啦