2005-08-01
机场富豪做紧summer package,订一晚房包4餐,超抵!!4餐中有3餐系呢间coffee shop搞掂,但质素真系麻麻!tea buffet本来系lobby lounge,但人太多要分d人去艺廊,我就系其中一份子!!食物选择一般,点心(公仔牌?!)、生果、三文治、沙律....最好咪有即煮汤面lu,新竹米粉、鱼蛋、贡丸、鱿鱼任夹,米粉口感唔错,全场最好吃;自制凉粉仲有,只不过又系无以前咁好吃!宵夜buffet食物同下午茶大同小异,系多左白粥、炸粗薯条同大量咖喱食品(见场内好多印度人呀!!)一日内第三餐,呢一刻已经无乜胃口吃!十一点全场坐满,未够十二点已经大部份客人走晒,无野好食,不如早d上房睇电视好过。早餐食物睇黎系最新鲜,但同多年前相比,质素跌左好多!炒蛋已经无咁香滑,又无左半生熟蛋,只有实的的熟蛋!点心多左小笼包拣,唔驶来来去去都系虾饺、烧卖、牛肉。总括黎讲几餐buffet食物相似,而且质素真系好一般,如果有客人专程入黎食buffet就真系大煲喇!!
早餐食物睇黎系最新鲜,但同多年前相比,质素跌左好多!