2023-04-06
今次黎到超岀名嘅barbar同朋友庆祝生日,果然系传闻中嘅小鸟胃天堂😂好有仪式感但完全唔饱Wagyu steak tartare with oyster $155和牛处理得不错,而蚝系新鲜系客面前开同加上他他到,另外有配啲饼干🫓Galician octopus on potato "'al caliu"$138八爪鱼焗得啱啱好😆唔会太老而上面有啲葱同辣椒粉吊味,而下面嘅薯仔好似清蒸咁但浸住橄榄油Lobster Fideuà $295依款龙虾西班牙炖面系香港比较少见,佢嘅面嘅质地,粗幼同口感都好似中式嘅炒面😂但真系吸晒龙虾汁,有超浓郁嘅龙虾鲜甜味😗龙虾肉同膏都几多,staff都有帮手帮我哋捞均,面亦都拌住啲鱿鱼粒(应该)Spicy barbarian spring chicken $180烧春鸡嘅外皮烧得金黄 但鸡肉有少少老 旁边嘅辣酱带一啲酸味🤓有少少开胃Spanish pork secreto, confit piquillos, jus $195上网睇返先知系肩胛后同背部脂肪下面,口感好似猪颈肉,外皮烧到㶶㶶地同脆脆地🤩都几juicyOur cheesecake, limited
Lobster Fideuà $295
Our cheesecake, limited daily $78
呢个芝士蛋糕可以话系我食过最好食嘅,蛋糕嘅外皮好似曲奇饼咁嘅样,咁松脆,蛋糕馅偏向流心,咸咸地咁🥰强烈建议大家去试吓
📍BÀRBAR
地址:湾仔船街9号地舖
推荐:💛💛💛🤍🤍
#hkfoodie #hkfood #hkfoodblogger
#likeforlike #香港美食 #港岛美食 #湾仔美食