2023-12-12 1116 浏览
同朋友去奥海城行街,见到霓虹灯以为酒吧,原来系食泰菜,价钱比出边平少少,好在佢有室内亦有室外,室外好有feel,啱晒一大班庆祝或者食生日饭。由于系室外,食食吓都见到好多有带宠物嘅都唔惊平时唔可以入商场餐厅,都可以系室外享用,宠物就可以喺度陪主人🥰泰式炒通菜 好新鲜好爽,唔会炒到林哂,加埋啲惹味虾酱蒜蓉,正!👍🏻泰式生虾刺身呢个必点菜式,生虾爽口,加埋生蒜头,蘸埋佢独有青辣椒酱,真系会一口接一口🥰泰式煎蚝饼呢个平时我大排档都会嗌,不过佢呢度多咗泰式辣椒酱,蚝饼又脆又饱肚,啲蚝仔虽然系细size,但好饱满,呢个蚝饼都用几多油去煎,但其实佢个底有啲芽菜,一齐食感觉中和左,就冇咁油腻了。咖哩软壳蟹+ 泰式薄饼我最钟意食,唔使剥壳就咁食!咖喱用咗好多料,又充满椰香味,份量都几多,另外软壳蟹又有炸过,最后都嗌左份薄饼去蘸,每一口都食到香浓酱汁,非常搭配,好满足啊!芒果沙冰+ 原个鲜椰青芒果沙冰略嫌太清,可能我钟意重口味。椰青就唔错,啲肉最后又可以笔嚟食埋👍🏻

泰式炒通菜
好新鲜好爽,唔会炒到林哂,加埋啲惹味虾酱蒜蓉,正!👍🏻

泰式生虾刺身

咖喱软壳蟹