2023-01-07 1205 浏览
唔好尽信广告、IG、或KOL嘅介绍,呢间沾面我觉得唔专业亦唔值得排队食嘅拉面。细细嘅店舖可以坐8-10个人,但店内职员安排座位好有问题,前一批客走咗6个,两个两个咁走,佢等埋一次过然后再安排另一批6个人入去。我开头谂点解唔俾客入去,后尾入到去坐低就知,系个厨房处理唔切,相比起其他专业拉面店,个厨房职员手脚非常慢,煮好哂面,煮好汤,共6碗,佢逐张单对要放咩材料,啲汤及面嚟到时已经冻哂。我唔系嚟食冷面,沾面我都想食啲汤系热嘅。湾仔有一间沾面,佢会问你要热汤热面定系热汤冻面,有得俾你拣。唔系呢度咁,滩冻你碗面。结论系:唔洗试。叫咗加紫菜,坐低冇耐就俾呢样嘢我,个碟好肉酸。朋友加咗虾,个卖相系咁有个男师傅,再俾两个面你,但唔系同啲汤一齐上台,几有趣,完全唔尊重沾面及食客。我碗沾面,你睇个碗及碟,再睇埋啲滩暖哂,一啲都唔滚,去到咁,对一个对食系有要求嘅人嚟讲,已唔想食。朋友叫嘅蕃茄汤底,我问朋友呢个系咪蕃茄汁,佢过似煮到好浓好杰嘅蕃茄膏,总之佢唔系同你煮埋一齐,而系用同一汤底再加一个蕃茄汁/膏上去。

结论系:唔洗试。

叫咗加紫菜,坐低冇耐就俾呢样嘢我,个碟好肉酸。

朋友加咗虾,个卖相系咁

2023-01-03