2014-03-29
唔睇过AE卡既优惠,都唔知美心旗下既宝号有成十几二十个,平时觉得几好食系诚哥酒店入面既海逸轩都系美心既,实在估唔到.一间成功既企业,发展咁多UP MARKET,实在有料到.之不过美心MX既水尽老实说真的麻麻,要改善一下BTW今日来到8月芳食午餐,原因只系朋友系美心既FANS,我就只有揾最近屋企又未食过既8月芳不过都欣赏个环境装修系做过功夫,只系位与位之间好迫,好物尽其用大中小点价钱一目了然$38 银杏浓汤浸菜苗,菜苗爽口带少少草青味,最爱这种天然味道,所谓既浓汤就系类似鱼汤,但不够浓幸好不过咸,银杏味道甘苦带甜,十分开胃$?? 蒜片一口牛柳,现在好多酒楼都做这款,呢度算做唔错,牛柳约7成熟,带黑椒香,牛肉嫩滑,加上炸得香脆既蒜片同食,十分惹味$34 韭黄鲜虾肠粉,粉皮不算很滑个只,粉皮也不是薄的做法,但虾肉很爽口,而且很大只,味道清甜,加埋甜豉油,鲜味十足$9X 一品砂锅饭,其实个味道就系带蚝油味,有点似荷叶饭既变种炒饭版,但比起荷叶饭更爱呢款因为饭粒有口感,又够重口味$29 荳苗炸虾筒,呢个几得意,外皮系炸到有种脆饼既感觉,虾肉混埋荳苗很清甜,但无可被免是油腻感重一点$28 燕子口
不过都欣赏个环境装修系做过功夫,只系位与位之间好迫,好物尽其用 大中小点价钱一目了然 $38 银杏浓汤浸菜苗,菜苗爽口带少少草青味,最爱这种天然味道,所谓既浓汤就系类似鱼汤,但不够浓幸好不过咸,银杏味道甘苦带甜,十分开胃 $?? 蒜片一口牛柳,现在好多 酒楼都做这款,呢度算做唔错,牛柳约7成熟,带黑椒香,牛肉嫩滑,加上炸得香脆既蒜片同食,十分惹味 $34 韭黄鲜虾肠粉,粉皮不算很滑个只,粉皮也不是薄的做法,但虾肉很爽口,而且很大只,味道清甜,加埋甜豉油,鲜味十足 $9X 一品砂锅饭,其实个味道就系带蚝油味,有点似荷叶饭既变种炒饭版,但比起荷叶饭更爱呢款因为饭粒有口感,又够重口味 $29 荳苗炸虾筒,呢个几得意,外皮系炸到有种脆饼既感觉,虾肉混埋荳苗很清甜,但无可被免是油腻感重一点 $28 燕子口水奶黄水晶包,看个皮爆左就知出事,幸好馅料唔太甜,但FELL唔到燕子口水,奶黄亦唔够RICH
总结来讲系唔错既,味道属中上,只系座位太迫,好无空间感,但装修又唔算差,实在有好有坏
多谢朋友请客,我估每人百五蚊挂