2021-09-03 8036 浏览
武汉肺炎搞到大家冇得过正常生活, 好多exhibition都cancel咗。 但系近排武汉肺炎返咗佢老家,我地都可以放松少少, 电脑节都可以搞得到. 我地去电脑节之前,紧系响湾仔揾嘢食啦~ 有人就拣咗呢间后街牛扒 佢真系拣得好好!!! 因为真系好好好好好好好好好食!!!由于openrice冇得book位同埋冇电话, 所以我地一心谂住walkin, 点知原来佢都好full.... 佢其实有qr code book位, 我地会bookmark咗佢, 下次嚟食就book定先. 我地等咗差唔多半个钟多dd, 但系绝对值得 我地叫咗加拿大猪鞍扒配薯条, 7 成熟 (本来有d担心, 不过试过就知, 我下次都一定食7 成,一d后悔都唔会有), 美国brandt beef prime荷斯登牛腰扒配薯条, 同埋意式地道农夫肉肠扁意粉。 佢先嚟个田园salad, d菜好新鲜, 好好味~ 个sauce啱啱好~ 跟住嚟个甘荀汤同埋包+牛油果sauce, 真系超级好味,饮多几碗都得, 但系要留肚食主菜。。。。。 我个加拿大猪鞍扒上到枱,好大块, 一切落去真系好impressive, 好淋呀!!!!
佢真系拣得好好!!! 因为真系好好好好好好好好好食!!!

. 我地等咗差唔多半个钟多dd, 但系绝对值得

佢先嚟个田园salad, d菜好新鲜, 好好味~ 个sauce啱啱好~ 跟住嚟个甘荀汤同埋包+牛油果sauce, 真系超级好味,饮多几碗都得, 但系要留肚食主菜。。。。。 我个加拿大猪鞍扒上到枱,好大块, 一切落去真系好impressive, 好淋呀!!!!!! 真系好淋, d肉汁bee晒出嚟, juicy到晕, 放埋落口, 大家都静晒, 惊为天人,真系好想好似d卡通片咁飞上天, 大叫 "好美味呀~~~~~".真系好好好好好好好好好好好好好食!! d平时据扒净系食牛嘅朋友, 本来有d鄙视我地叫猪, 点知佢地都食到哗哗声, 佢地个牛当然好好食啦, 但系个猪鞍扒真系太惊喜, 真系超级好食!!! 呢间后街牛扒真系超级高质, lunch食真系好抵食, 我一定会再嚟, 一定要再食佢个猪鞍扒7 成熟!!!

真系好好食!
(重要嘅嘢要讲3 次)
田园沙律
甘荀汤
包+牛油果酱
加拿大猪鞍扒
加拿大猪鞍扒7成熟
美国Brandt Beef Prime荷斯登牛腰扒配薯条
冻柠茶 (可refill)
2021-08-20
田园沙律
甘荀汤
包+牛油果酱
加拿大猪鞍扒
加拿大猪鞍扒7成熟
美国Brandt Beef Prime荷斯登牛腰扒配薯条
冻柠茶 (可refill)
  • 意式地道农夫肉肠扁意粉
  • 美国Brandt Beef Prime荷斯登牛腰扒