2021-06-17
呢排泰菜瘾起,喺香港想食泰国菜真系一谂就谂起九龙城,咁唯有plan plan 佢,食完泰国菜食埋甜品啦!听朋友讲Orange elephant 呢排有$1菜式,星期一仲要系泰式明炉乌头🤭🤭其他日子有唔同嘅,例如凤爪沙律,飞天通菜,啤酒等等,最吸引应该就系星期一,所以到最后都系决定星期一用下呢个咁吸引嘅优惠🤤🤤由于同男朋友食(佢都几大食),一定系两个人嗌三人份甚至四人份嘅portion ,所以我哋一坐低谂都唔谂,就话不如嗌个泰式小食拼盘啦👻👻其实谂返望返张相都真系几多嘢,有四款小食,都几大份睇吓个炸虾饼,好口肉,又弹牙,配上酸甜酱,真系久违了的泰国风味😂😂😂而香叶炸鸡就系我一直嘅至爱,唔知点解要包香叶,明明旧炸鸡系冇香叶嘅味道😂但系就系好味道😂😂😂到呢个炸春卷,原本对佢冇乜期望,但系男朋友食咗之后就话好好食😂入面应该系一啲蔬菜同埋粉丝,一食,又真系唔错㖞!到戏肉!$1泰式明炉乌头!一上枱,真系冇谂过咁丰富,一啲都唔欺场㖞!同正常嘅明炉乌头一样,都会跟一碗汤俾你到时加,试一啖汤,带点酸,味精唔重,我就几钟意啦❤️我食饭就一定要食菜,椰菜苗系泰国菜必食嘅蔬菜类(对我黎讲系😂)呢度嘅马拉盏炒椰菜
其实谂返望返张相都真系几多嘢,有四款小食,都几大份
呢度嘅马拉盏炒椰菜苗都OK,不过好似炒香啲嘅话会再好食啲,通菜可能都会再好啲🤭
仲有呢个泰式炒金边粉,其实佢另外仲有一个蛋网海鲜金边粉,到最后我哋都决定是返传统嘢,稳稳阵阵,几好食~
依家冇得去旅行,唯有食饭时order 返当地牌子令自己好似身在其中咁😂
男朋友就嗌左麒麟啤,我就饮青柠梳打,当系尽下兴🥳🥳🥳
呢度性价比真系几高,尤其是有$1 menu,大家可以拣你想食嘅日子过嚟enjoy呢个咁正嘅Offer!