2023-12-04 21 浏览
我行路好唔小心,成日有少少水都会跣亲,所以拣餐厅都要去地板干爽唔容易滑倒既。呢日约左一个好朋友CM去一间又大又阔落既餐厅,空间感好足,d路通道以及枱与枱之间距离感好大。就冇哩个问题啦。 🍖 我地每人拣左个主菜,三黄鸡不得了,知道香港有几间米芝莲餐厅都系用三黄鸡做主菜,呢度竟然一样有供应,当然要即刻尝试。果然不同凡响,佢地用焗嘅方法,皮脆喺理所当然既事,肉嫩喺因为时间拿捏得好,重点系肥膏,唔系冇,而系冇乜但系又有。所以当脆皮,肥膏同鸡肉一齐食,就出现油香包裹住两种口感既情况,米芝莲做到无话可说,一间cafe做到,就唔喺理所当然。 🍖蚬肉加法包,个蚬肉煮得好出色,食到喺新鲜蚬肉,而且煮到啱啱熟,所以肉身喺好饱满,胀卜卜,如果你食过𫚕𫠐,大概就系个种质地。而且浸住蚬肉嘅上汤,非常浓郁,蒜蓉嘅味道增强左海鲜嘅鲜味,浸住法包黎食,衣支斑。 🍖好多人系度都系食佢地既巴菲,肤浅,我又点。佢唔同一般巴菲,狂唧cream当交功课,里面有鲜果,麻糬,啫喱,雪糕,咁先真正食到唔同嘅口感,最重要喺上面嘅拿破仑,爽脆而且唔会太甜腻,绝对唔会只系igable。 🍺咖啡同埋朱古力,都非常香浓,亦都配合到食完甜品之后

🍺咖啡同埋朱古力,都非常香浓,亦都配合到食完甜品之后,清新口腔。

✨️呢日好特别,餐厅都布置成歌手嘅生日party,去到厕所仲有特别提示。令我感到呢餐安全又防跣!