2020-05-10 1013 浏览
亲戚特登预早订咗去呢间「江湖小栈」食母亲节饭, 一心支持黄色经济圈, 准时到达嘅时候, 门口已经有好多人排紧队等位~ 依家黄店立场都好鲜明~ 门口玻璃大大只字印住「支持政府就唔好帮衬」不过黄店身份唔可以当饭食, 不愉快嘅情况就由等入座开始. 明明已经订咗位, 仲早左5分钟到达, 都仲要喺门口等左半个钟, 而且我哋唔系唯一订咗枱都要等嘅人, 眼见仲有其他人都系订咗位, 要坐喺门口呆等😖😖呆等到咁上下嘅时候, 有个女侍应同我地量体温, 谂住有得入去啦就行入餐厅, 顶!原来张枱都仲未得! 又叫返我哋出门口等, 咁量体温黎做乜?终于入得坐低咗, 不过啲座位好唔舒适👎🏻 我哋系六人枱, 佢系将D临时椅加咗系个四人枱𠮶度, 问题系𠮶啲相向临时椅好化学, 坐后边𠮶个一郁就郁到你, 食食吓上面冷气机又滴水落嚟, 真系食都食得唔安落!!!😖快快手点左菜, 可能因为天气热喺出面等得耐, 又可能系因为啲位唔好坐, 我哋都比平时点得少咗嘢食~ 就系下图嘅煲仔饭, 𩠌菜仲有个紫菜鱼腐汤咁上下嘅嘢, 个女侍应两次埋黎同我哋讲, 「六个人叫两个煲仔饭唔够个㖞」.. 真心吹胀~ 如果真系唔够, 我哋食食吓就会加单㗎啦

快快手点左菜, 可能因为天气热喺出面等得耐, 又可能系因为啲位唔好坐, 我哋都比平时点得少咗嘢食~ 就系下图嘅煲仔饭, 𩠌菜仲有个紫菜鱼腐汤咁上下嘅嘢, 个女侍应两次埋黎同我哋讲, 「六个人叫两个煲仔饭唔够个㖞」.. 真心吹胀~ 如果真系唔够, 我哋食食吓就会加单㗎啦! 劲烦~

全部𩠌菜偏咸

依间野啲嘢食味道偏咸, 我唔识分有味精定无味精, 不过食完就觉得几口渴, keep 住要饮水啰🤔🤔

Anyway, 绝对绝对无下次!