2025-02-27
👍🏼抵食指數:⭐️😋好食程度:⭐️⭐️⭐️之前成日見網上好多人吹捧呢間餐廳嘅煲仔飯,但每次經過都好多人排隊,所以都未有機會去一嚐。終於約埋屋企人一行程六人6點鐘見無咩人排隊,點知前面都仲有8張枱,以為等一陣就有位。但因為我哋6個人,餐廳啲侍應唔知有咩考量,唔識拍枱或者調位,安排入坐,每次都係入2-4 人枱,即使4 人台有人埋單,都唔會 hold 張枱出嚟,同個侍應反映,又完全無視建議,服務態度極為惡劣,最後等到8點九先可以入坐座。田雞排骨煲仔飯味道尚可,田雞仔都夠嫩滑,排骨反而一般般。臘腸白鱔煲仔飯 呢個算係最好食嘅鎮店之寶,白鱔都幾厚肉,又唔腥,咬落去係幾好食,夾埋煲仔飯中嘅豬油同豉油,口感同味道真係絕配,加埋焗好嘅飯焦真係無得彈。但不論排隊、服務都較惡劣,食得好趕之餘,並唔係每碟菜式都咁好食。除咗白鱔煲仔飯較為好食,其他煲仔飯唔係真係咁特別或者好出色,呢個價錢可以有更好嘅味道同服務~
😋好食程度:⭐️⭐️⭐️
田雞排骨煲仔飯
味道尚可,田雞仔都夠嫩滑,排骨反而一般般。
臘腸白鱔煲仔飯
田雞排骨煲仔飯、臘腸白鱔煲仔飯