2017-09-10 307 浏览
1. 第一次黎这间分店,食饭前,店内明显未坐够一半枱,但一坐低店员A已催促著要下单,hard sell八宝茶,我问系咩又答唔到,我话谂下先,佢又揾另一个店员B催,我再答有咩茶佢又眼突口哑,唔够一秒店员A又问! 好赶时间咁催,急口令咁问饮咩茶....... 其实佢地系茶馆定食肆?2. 带著说国语的朋友用餐,店员A&B或店长都好似当我地系怪人咁,论说语声浪我地前后左右都嘈过我地N倍,我地亦无分开几次落单麻烦人,只想静静食饭,但店员当著我地面讲我地,以为我地唔识广东话?我本人系土生土长港人,但感受到佢地唔多尊重人!讲国语的客人,唔一定系大陆,可以系台湾人马来西亚人新加坡人外藉华人!与其讲人坏话,不如工作,后面d小朋友系咁踢枱嘈到周围都无理啦⋯⋯3. 如果你地唔收加一服务费都还好,没有服务何来所谓收服务费? 😡4. 未完全食完饭已经放底牙签,成日企系度,又唔见佢企系其他人枱前俾压力人地卖单!仲够胆问长问短加唔加单,隔离早过我地食都未走啦!呢d系咪差别待遇? 咁样迫人走好过份好失礼呀!🙈5. 如佢所愿,一粒钟就卖单,唔系我食得慢,你出菜都要时间啦系咪?唔通你要我吞食咩?签卡前已经叫佢俾返张单我,

5. 如佢所愿,一粒钟就卖单,唔系我食得慢,你出菜都要时间啦系咪?唔通你要我吞食咩?签卡前已经叫佢俾返张单我,经理笑笑口话好,但只俾返张卡同签卡张蓝单我就转身极速走人,几经辛苦我截停到店员B,问佢地经理未俾单我,佢又话:你要卖单呀?我话已经卖左,之后店员A杀出黎话等一下,终于拎到闪人😂😂😂你想人地极速交枱,首先你要自己配合下先啰!

6. 假如你是享受食物的人,如无必要,不要来挑战极速食饭!食得咁急,食完都唔知好唔好食⋯⋯⋯建议这店一早说明有用餐时限,不同国籍有不同时限可以提早列出,免却不必要的麻烦!
但我明明记得其他分店唔系咁⋯⋯⋯⋯
比较清淡