2024-08-01 1094 浏览
最近去咗上环嘅兴记咖啡室,呢间小店真系几特别,有种好浓厚嘅传统香港冰室气息,不过最近见到佢好似比以前多咗好多大陆客人,可能系因为小红书🤔。嘢食方面首先讲下西多士,呢度嘅西多士真系一流,外层煎得金黄香脆,内里夹满花生酱,加埋牛油同炼奶,味道香浓,我觉得都觉实对得住神级呢个名。至于奶酱多,外面个包系走薄身,外皮脆,奶酱滑,味道甜而不腻,食落去口感丰富。每次嚟都会叫。呢度个公司米都唔错,米粉煮得啱啱好,配埋啲𩠌,啖啖鲜味啖啖正。始终成日公仔面都唔系太健康,有quota要用就喺要呢度用。最后想讲阿姐嘅服务态度都好有人情味,嚟一两次佢就会记得你,同埋记得你钟意食啲咩,抵佢咁多人食!