2024-09-06 392 浏览
今日嚟超市同百货部入货准备小朋友开学日,估唔到购物用嘅时间畀至其多决定喺度食埋晚饭先返屋企。系呢个food court度拣咗呢间拉面店,价钱都好优惠,仲有个是日优惠,今日系一碗辛辣肉碎拉面先$38,真系抵到不得了!另外我哋再拣咗个味噌拉面同埋自选拉面,仲有小食!餐厅好贴心送左把扇,上面写原来餐厅名嘅意思就系日本嘅手推车,意思就系将美食好快送上!真系估唔到$38有碗拉面,仲要好食而且材料十足,有辣肉碎,笋,木耳丝同葱。拉面煮得岩岩好,食落烟韧有咬劲,真系超超超超值!手羽饺子明太子食落都几特别,外面睇起嚟系只鸡翼但系入面嘅馅料系满满明太子酿入,明太子好香,鸡翼亦都烧得香甜,好味道!个鸡肉软骨串都好有惊喜,预期以外嘅好味,鸡肉馅料好香,而且食落都好多汁,仲有少少软骨咬口,非常唔错!另外呢个山药什锦烧,都系第一次食开头以为好似大阪烧咁样嘅口感,点知呢个唔系用面粉制造,食落更加轻型,但系味道同口感仍然,同样好食!杂锦鱼豆腐拉面,我个人都几钟意食味噌汤底虽然唔系成日好多地方有,呢款汤底确实令我满意,而且佢嘅配料真系好多,有芝士鱼豆腐,鱼籽福袋,鸣门卷同流心蛋,芝士鱼豆腐邪恶又好味,福袋吸晒汤汁好滋

手羽饺子明太子
明太子好香,鸡翼亦都烧得香甜,
好味道!

呢款汤底确实令我满意,而且佢嘅配料真系好多,有芝士鱼豆腐,鱼籽福袋,鸣门卷同流心蛋,芝士鱼豆腐邪恶又好味,福袋吸晒汤汁好滋味。

自选拉面,拣咗猪骨汤底同埋慢煮叉烧,小朋友食到停唔到,好少可见佢咁主动自己食,猪叉烧肥瘦得宜,烧得够香口,配埋木耳丝,葱同味笋,一流!

整体价钱同食物都非常满意,位置又方便,推介!