平日少饮手摇饮品,见香港一窝蜂开晒手打柠檬茶都几有兴趣试咁啱红磡新开咗呢间特别少少 (唔系林香柠呢啲连锁店),买咗两杯试吓除咗多款手打柠檬茶,仲有奶茶、纯茶、鲜果茶同滋补热饮🍵▶️ 海盐鸭屎香奶茶 加椰果 ($29+4)系佢哋最强「六茶表」嘅no. 4!个杯已经好靓,用硬胶够挺身,店员话可以洗完重用,好环保🌱有别于港式/台式奶茶,茶味温和,可能因为唔系用红茶奶味香浓🥛配上已沟匀嘅海盐,咸咸地几得意,即使固定甜度亦唔觉得甜冇奶盖𠮶层泡泡,饮落较顺滑加埋爽口嘅椰果就更有质感喇~▶️ 雪梨爆柠冰茶 配寒天波波 ($35)本身跟马蹄爆珠,但可以换成其他配料 (唔食马蹄嘅我就转左寒天波波)用好似汽水罐嘅透明杯装,打卡一流呢杯有惊喜,唔系我相像中得个甜字越饮越口渴嘅水果茶😍先会品尝到桂花茶底嘅芳香,再食到啲人手打烂嘅雪梨渣成件事好fresh🍐亦冇平时柠檬茶嘅酸碱味拣半糖啱啱好寒天波波Q弹有嚼口似蒟蒻,健康啲又好食-两杯茶底都好香👍🏻唔净只系一般柠檬茶或手摇饮品,而系品茶Level钟意佢冇乜冰,唔会沟淡晒啲味服务好好,店员会介绍每杯用咗咩茶底欣赏佢连包装都讲究,饮品杯啤好晒,外卖拎走唔惊倒泻系环境差少少
平日少饮手摇饮品,见香港一窝蜂开晒手打柠檬茶都几有兴趣试

除咗多款手打柠檬茶,仲有奶茶、纯茶、鲜果茶同滋补热饮🍵

▶️ 海盐鸭屎香奶茶 加椰果 ($29+4)
系佢哋最强「六茶表」嘅no. 4!
个杯已经好靓,用硬胶够挺身,店员话可以洗完重用,好环保🌱
海盐鸭屎香奶茶

有别于港式/台式奶茶,茶味温和,可能因为唔系用红茶
冇奶盖𠮶层泡泡,饮落较顺滑
加埋爽口嘅椰果就更有质感喇~

▶️ 雪梨爆柠冰茶 配寒天波波 ($35)
用好似汽水罐嘅透明杯装,打卡一流
雪梨爆柠冰茶

呢杯有惊喜,唔系我相像中得个甜字越饮越口渴嘅水果茶😍
先会品尝到桂花茶底嘅芳香,再食到啲人手打烂嘅雪梨渣
成件事好fresh🍐
亦冇平时柠檬茶嘅酸碱味
拣半糖啱啱好
寒天波波Q弹有嚼口似蒟蒻,健康啲又好食

钟意佢冇乜冰,唔会沟淡晒啲味
服务好好,店员会介绍每杯用咗咩茶底

欣赏佢连包装都讲究,饮品杯啤好晒,外卖拎走唔惊倒泻

系环境差少少,隔离系抽气位,超多油烟💨
性价比算高,两杯都大杯,可以同人share饮,试多只味~
外卖自取
$30 (其他)
海盐鸭屎香奶茶
雪梨爆柠冰茶