2023-03-20 100 浏览
tommy yummy其实已经听好多人提过,但成日唔记得book位,突然见到openrice就可以book位觉得好方便啊!环境:每次搭半山手扶电梯都会被这一间的森林feel吸引,几chill!台又唔算密,都几适合倾倾计。食物:好看的地方多半不好吃,但我保证下次encore不是因为好看,而是因为好吃😋🥥椰子鸡汤:够热,够浓,够酸辣,料都够多够大碗!当真,两个人饮汤都饱,多几个人先好叫!🥬生菜包:中规中矩,我食过最好食嘅生菜包一定是上环samsen。 🥡虎虾炒面:本身抱住打下卡的心态叫来食,结果好惊艳!炒公仔面本身烟韧弹牙,完全不是煮烂个款。调味酸辣惹味,好喜欢,好快就清左,跟住劲饱,因为都唔少海鲜同面。🥭芒果乳酪层层冰:因为太饱,本来好纠结叫唔叫甜品,但实在卖相太吸引,还是叫了!结果完全不后悔,甚至是为了这个甜品可以返兜多几次嘅程度!解构左芒果糯米饭,奶香芒果香糯米香一齐爆发,好有惊喜同层次嘅甜品,我觉得我唔剧透,大家应该亲身去试试!价钱:中环靓靓餐厅,咁个份量,咁个质素,买单400几完全是合理,高CP值!真心几推介😊