2021-11-19 655 浏览
【#肥波上海野系列】#没有店舖立场资讯 🎈之前系黄大仙group成日见到啲人讲见到美味斋开返好开心,其实佢嘅旧舖我未试过,所以比较唔到。但平日我地经过而佢有开嘅日子(只做晚市,逢星期三休息)都见佢坐无虚席,星期六日仲要系门口等位!搞到我同肥成都好想试下🥢🎈今次我地叫左三样野食,美味斋同同区近小巴站附近某上海店相比,佢嘅质素真系高好多!肥成话碟上海粗炒都系老店先炒到嘅味道🍽🍲酸辣云吞 酸辣汁好惹味,唔会好辣,第一碟上呢个好开胃‼️云吞都几大粒,系猪肉云吞黎嘅,皮唔厚,都几好食🥟🧆蒜泥白肉白肉切得唔算好薄,好容易沾到汁。个汁酸咪咪嘅,肥成笑话似酸辣云吞个汁😂粉皮好滑,唔会痴实,食落口好爽,好清新👍🏻🍽上海粗炒炒得好有镬气,但偏油。主要材料系白菜、椰菜同少少猪肉为配料。粗炒唔会话炒到碎汁汁断哂𠮶种,都几好食但真系有啲油(啪返杯贤者之食卓吸吸油先得😂)📍上海美味斋饭店 📍黄大仙环凤街19号地舖
【#肥波上海野系列】

#没有店舖立场资讯