2021-09-20
一直以为Dazzling Cafe系港女餐厅,原来都唔系,入到嚟年龄层好广,有一家大细,有上咗年纪嘅夫妇,当然唔少得拖友同闺蜜团啦。望下个餐牌,唔算贵㖞,怪唔得咁受欢迎长期有人排队啦!菜式款式多,台式fusion西式,好啱口味!软壳蟹沙律,只蟹好大只好多肉!份量仲多过啲菜。如果可以多返啲菜我会开心啲。叫咗一份蕃薯条share,估唔到份量都几大。望落去好似炸得耐咗,但食落唔系㖞,仲好moist,啖啖蕃薯肉,好味过好多台式料理餐厅㖞!呢个真心推介!主菜我哋叫咗佛罗伦斯花枝干贝面,卖相非常唔错,口味竟然系似台式嘅炒面,好惊喜~用咗九层塔去找,加埋适量黑椒,辣辣地好开胃。服务员有问啲带子上全熟定半熟,服务好好超乎我意料!食物卖相靓,饮品卖相仲靓!叫做两款热茶,一个earl grey同大吉岭,估唔到嚟到咁多架生(笑)果然饮茶都要有仪式感!!服务员有教我哋呢套架生点用法,仲同我哋讲可以加热水~粒绵花糖系用来浸一下加啲啲甜味(或者用后面啲方糖都得)Earl Grey另外有杯奶,好英式呀~大吉岭有两片干柚子,甜甜酸酸咁,好解腻。嚟到dazzling cafe唔可以唔食甜品打个卡,窝夫必食,有4款口味,
大吉岭有两片干柚子,甜甜酸酸咁,好解腻。
嚟到dazzling cafe唔可以唔食甜品打个卡,窝夫必食,有4款口味,4款都想食,最后决定要朱古力!!果然冇失望,旧雪糕系movenpick嚟~加啲啲蜜糖,真系好味到停唔到口,个窝夫可以另加$15加麻薯,但我哋冇加到,窝夫一样系好烟韧。今铺又减肥失败喇...