2018-08-09 3727 浏览
周末休假, 阿肥一起身就话想食pizza🍕, 而我哋今日嘅目的地系去尖沙咀, 咁阿胖就即刻上open rice度睇下有冇边间荀嘢可以试下啦😋 Loop完一轮, 呢间位置K-11一定唔会难揾, 见到相片亦好吸引, 拿拿林换好衫就出发喇! 个傻佬仲以为自己好醒, 话喺open rice度订位有折😆点知原来佢订咗听日佢自己都唔知🤣haha真系笑死人喇😂😂不过冇折都唔紧要啦鬼叫我哋呢啲系即兴友, 话嚟就嚟咩🙈 由于我哋嚟到嘅时间都算系tea time喇, 都冇人等位, 而客人亦唔算多。职员带位入座之后我就慢慢咁睇下佢份menu有咩好食啦 原来呢间店系源自🇯🇵日本架...仲有多间分店遍满东京添! 心里面即时帮佢加分加分🆙 今日系阿肥发板, 由佢话事点咩菜~皆因佢好似好肚饿...... 我哋点咗几款嘢~分别系 1. 美式龙虾意粉 2. 西班牙小食拼盘 3. 鲜波士顿龙虾汤 4. 和风照烧鸡pizza 5. 终于轮到我话事嘅👉🏻西班牙式小山园抹茶炖蛋雪糕 首先出场嘅系鲜波士顿龙虾汤, 由于价钱都算above average, 我哋都系谂住叫一份share一齐享受, 唔好味都唔洗揽炒丫嘛嘿嘿结果我哋都
结果我哋都好满意, 虽然佢份量真系唔大碗, 但佢嘅味道真系几好, 好香好浓郁, 唔会太咸亦唔会太稀, 饮完个汤之后都感觉到呢间餐厅嘅出品应该系令人满意。 跟住就到和风照烧鸡pizza上场喇, 我哋叫咗8吋size, 一人都要食三件, 不过唔洗担心㖞! 呢个pizza真系超级好食, 薄皮超脆, 和风味道开胃醒神, 配搭紫菜青葱带点回香, 一流
再来就到西班牙小食拼盘, 呢个拼盘可以任由自己挑选自己喜欢嘅三款菜式, 佢分咗$38蚊同$48蚊两个group, 详情可见图片^^阿肥就拣咗虾牛油果法包多士+巴马火腿片+芝心巴马火腿西班牙薯茸球, 我想讲, 每款都好好味, 好有惊喜, 食完真系会好开心。个法包好脆好脆, 好香好浓嘅牛油果酱味, 一小口咁两三啖就食完喇。嗱, 个人口味我就不嬲都唔食pama ham嘅所以呢样我唔评论啦~个芝心巴马火腿西班牙薯茸球, 都系一样炸到好脆嘅薯波波, 佢有3粒架不过阿肥食咗两粒(点解唔分番半粒俾我?!)
食到呢个时份...阿胖其实已经开始饱喇 不过仲有碟美式龙虾意粉㖞!~唔紧要啦我分小小, 等阿胖食哂佢哈哈
呢碟意粉其实都算好味, 佢menu有讲明佢系american sause所以都系酸酸咸咸蕃茄酱咁, 但我就略嫌油咗小小, 如果可以清爽番啲咁就perfect喇, 龙虾虽然唔系大大只, 但亦都唔系差劣质素, 弹牙弹牙架
最后嘅甜品, 喺自己差唔多食哂嘢嘅时候就可以叫佢上喇~呢个西班牙式小山园抹茶炖蛋雪糕个样好精致, 见到佢有层焦糖喺面, 一小杯里面有4粒。一啖放佢入口之后觉得好神奇, 佢并唔系雪糕嘅口感, 好似咬紧一粒唔硬嘅冰咁, 慢慢喺口入面溶化, 好得意, 对我嚟讲好新颖, 正宗日本绿茶味, 一啲都唔甜, 顶瓜瓜呢。
鲜波士顿龙虾汤
和风照烧鸡pizza