2024-08-03
钟意食鱼嘅我,想喺屯门食鱼真系难过登天,难得喺屯门V city开咗间寻鱼记!当然要去试吓啦~行过门口真系会俾佢吸引住,光猛嘅大堂舒服嘅冷气。而家天气咁热好难揾到一间有咁舒服冷气嘅地方☺️松子大黄鱼🐟非常推荐呢一度嘅菜,松子大黄鱼,比较不常见的菜式,通常系大酒楼先会食到,酸酸甜甜的汁料令人越吃越起劲,炸过的大黄鱼表层酥脆,肉质鲜嫩细致,加上有菠萝粒,而且份量很足,三四个人分享都得呀😉🌐除咗鱼料理之外,仲有好多选择!黄金四季豆咸蛋黄压碎,每条四季豆都均匀沾上咸蛋黄咸香味十足!真系好食到食唔停口啊~炸馒头☁️一份有三粒,外脆内软,沾住炼奶好好食😋蒜泥白肉🧄颇有内涵,白肉片成薄片卷起来,淋上蒜泥酱油,中间的凉皮亦晒满蒜泥,蒜泥白肉肥瘦均匀,蒜香浓浓,凉皮晶莹滑溜,蒜泥白肉卷上凉皮吃咬感层次丰富。又系食到停唔到🤭菠萝黑醋排骨🍖排骨腌制好炸到八分熟,倒入锅中加上特制的黑醋酱汁,仲有菠萝、洋葱衬托。菠萝黑醋排骨色香味俱全,外层酱汁酸甜浓厚,排骨软嫩不干柴,每一口都令人回味。黄金炒饭🍚份量超大,虽然味道比较其他的清淡,但镬气够,咸蛋黄包住每一粒饭,吃起来松软又入味,让人欲罢不能。咸蛋黄是炒饭之中的灵魂,再
松子大黄鱼🐟
🌐除咗鱼料理之外,仲有好多选择!
黄金四季豆
炸馒头☁️
一份有三粒,外脆内软,沾住炼奶好好食😋
蒜泥白肉🧄
菠萝黑醋排骨🍖
黄金炒饭🍚
咸蛋黄是炒饭之中的灵魂,再加入鲜虾牛肉配上黄金炒饭吃起来风味独具。而且不会让人觉得油腻,令人一口接一口不停嘴,好过瘾😛
这里环境舒适,坐位阔落,菜式价钱都很亲民,很适合和家人来用膳。