2008-10-09 20 浏览
因为之前食过午餐拉面觉得几好, 于是前日晚又去食过, 点知好失望. 两个人食左以下食物:1. 烧鸡中翼2. 日式金菇肥牛乌冬3. 蕃薯天妇罗4. 大版烧饼(单拼:义烧)鸡中翼一食已知唔对路, 乜阵味咁似曾相识? 原来系卤水鸡翼, 上枱前落油镬翻炸过, 又咸又油腻, 乜唔系叫"烧"鸡中翼咩?到乌冬上枱, 味道不过不失, 但就一定唔系日式罗. 因为汤底只味竟然系史云生清鸡汤(我估九成系, 因我系屋企成日饮)唔通间餐厅又整一模一样既汤底? 其他料就有肥牛+金菇+乌冬+冬菇+日式鱼旦+娃娃菜......蕃薯天妇罗同大版烧饼系比较好的. 蕃薯有四大块, 甜甜地几好味. 烧饼多生菜丝几健康, 最好味系上面个汁, 只汁同街边食既烧章鱼丸系一样架.一句讲哂, 我觉得呢间D食物唔正宗罗. 尤其是个卤水鸡翼同鸡汤乌冬, 似中菜多D. 唯一赞既系地方够静, 同食物上枱够快够热. 可能因为全场得我地一枱客卦.
1. 烧鸡中翼
2. 日式金菇肥牛乌冬
3. 蕃薯天妇罗
4. 大版烧饼(单拼:义烧)