2023-07-27 689 浏览
认识夏铭记唔系因为小编系西环街坊,反而一次误打误撞o系中环嗌外卖、扫网上外卖平台d 食店list就见到呢间店,卖鱼蛋粉,因为小编非常喜爱鱼蛋所以就试佢个炸鱼片角(半条)、虽然外卖、但黎到仍然新鲜热辣~好不滋味,自此就记住呢间店,之后想再落order竟然发现已经结业,觉得可惜、可能疫情关系啦~隔一排,又心思思想食,所以直接到访佢既老舖o系西环、当时都要排一阵队,入到去见到系非常传统简单布置既鱼蛋粉店但服务热情有礼。不过当时食鱼皮饺觉得水准一般,之后就冇再去啦。最近得知佢o系佐敦再开~而西环旧舖就冇再营业。今日到访佐敦白加士街、店铺确实唔起眼,小编以为系以前个木牌匾、点知原来已经翻新左个比较时尚既牌匾😆~入到店内装潢好新颖同之前老舖已经完全两回事啦~但招呼依旧热情。循例一定叫碟炸鱼片角、真系食得出手打鱼肉味道,偏软身但爽口既,个人大推呢个!好鲜味!我本身叫左紫菜三宝即系鱼蛋墨鱼丸鱼皮饺,另加30蚊就有半条鱼片角啦,几抵食。钟意佢d鱼蛋真系好浓鱼味但唔腥,墨鱼丸都好滑但鱼蛋完胜。鱼皮饺比上次好似好味d冇咁细粒同散,d味唔错👍🏼总结一定会再wncore,今次食净食,下次或者试下d粉面😋

总结一定会再wncore,今次食净食,下次或者试下d粉面😋
紫菜三宝
2023-07-27