(非会员)
2008-04-14 50 浏览
与一班朋友到这酒家吃晚饭, 一来到已经闻到浓烈的猪屎味, 可能是因这酒家近旧码头. 点了𩠌, 但其中二碟认真货不对版. 明明叫了京都骨, 却来了一碟洋葱茄汁猪扒, 叫了盐焗鸡,却来了一碟似炸子鸡的"焗鸡"并伴淮盐,分明就是炸子鸡,话是半只鸡,但实际size一定不足半只, 仲要买成$90. 梗系要求退货, 但侍应的态度非常恶劣, 说他们的盐焗鸡与别不同, 又话以为我们知(唔系呀, 你唔讲边个知,一般都以为盐焗鸡是那种类貎似白切鸡,但是用盐焗煮,点沙羗粉个种) 本来个老板话可以cancel, 谁不知另一个侍应(想是老板娘)又走出来话系咁, 一定要我们要并放了碟鸡系张枱, 不肯拿走, 有冇搅错, 咁嘅服务态度惦得. 到最后只要有硬食.可能这酒家主要做海鲜,其次做小菜,所以小菜的质素欠佳. 但海鲜的价钱也不抵食, 大部份都是冰鲜,而且价钱仲贵过一般的海鲜酒家. 实在食不过.