2007-05-10
今晚约左班旧同事食饭庆祝其中一个人生日! 以为之前D comments 都ok! 所以决定黎呢度食! 点知简直一肚气!食物方面, 百零蚊我唔期望太高!! 还可以吧!最大问题系侍应态度简直匪义所思!! 由开始食已见waiter 面黑黑! 佢\地$98 per head, drink 另计, 但可refill! 最初一位waitress 己confirm 如order 了orange juice 的可refill apple juice, 当叫一位waiter 帮我地refill 既时候, 佢\话唔得, 我地就讲返先前waitress confirm 左ok 既! 呢位waiter 好不客气地话“你地要既咪比你啰!!”然后又系o个个waitress, 佢\同我地讲, 你地有两位朋友未黎牙? 但系你地个booking 系7 点到9点wor! 依家已经......咁我地最多比你去到9点半架咋! 系呀, 一早己经讲左你地知得两个钟! 已经比你地多左到9点半!! 当时因为有2个朋友开会走唔到,所以先至等佢\地到8点几! 当然, 我地知道理系餐\厅o岩既! 但当时全间餐\厅起码仲有一半位无人座! 点
食物方面, 百零蚊我唔期望太高!! 还可以吧!
然后又系o个个waitress, 佢\同我地讲, 你地有两位朋友未黎牙? 但系你地个booking 系7 点到9点wor! 依家已经......咁我地最多比你去到9点半架咋! 系呀, 一早己经讲左你地知得两个钟! 已经比你地多左到9点半!! 当时因为有2个朋友开会走唔到,所以先至等佢\地到8点几! 当然, 我地知道理系餐\厅o岩既! 但当时全间餐\厅起码仲有一半位无人座! 点解唔能够弹性d处理呢件事呢! 你话如果有好多人等紧位, 我梗比返张台出黎比你啦! 呢位waitress仲要好寸咁继续讲, 我地讲左比你知系两个钟就两个钟, 如果个个人客都咁样, 咁冇意思架吗!! 由头到尾不停咁讲..我地冇辨法插到咀!!! 净系\"咁... \"呀... 就比佢\驳咀截住!总之就系你要埋单, 就算当时大把位!!
仲有,成晚唔会‘帮你’收碟, 只会埋黎好灰气咁讲“有冇人只碟唔要架喇? 攞比我ar! 唔该都冇声, 要我地自己由台尾递过去台既另一边比佢\! 未试过行去你个位到收!!
最后先经典, 我签咭埋单个阵我问个waiter使唔使签名落张单上面, 大家都知有D食市会攞你张咭碌之前要你签名落张单到架吗,佢\竟然一句\"得\"埋黎话\"我都冇叫你签\"
好老实讲,我唔需要你好有礼貌既招乎!但最基本既礼貌一DD 都冇不突止仲要咁过份! 真系好多年都未试过仲有呢D咁既招呼! 简直“不知所谓”匪义所思!!!!
一定绝对唔会再去!!