2024-12-21
开头见呢间嘢好多人推荐,就同朋友一齐去食,食完之后完全唔理解点解你地会有人推荐。员工服务质素零,食物质素零,环境亦都系零。‼️冬天十几度仲开到个冷气劲大,间餐厅成个雪柜咁‼️一入到门口就见到一个戴住黑色口罩嘅男员工,佢安排我地坐喺门口第一张枱,但问题系其实入面仲有好多吉枱,点解要安排客人坐喺门口第一张枱?重点系你地门口第一张枱同个门口系真系好近,之后我地提出要求调位,调完之后发现你地好似张张枱都有个风口位对住,唔明白冬天十几度点解仲要开到个冷气咁大?‼️漏单,仲要我地提店员佢先发现‼️之后我地再要求调位,喺调位之前我地落左一次order,调完位之后我同朋友就开始等嘢食,我地等左差唔多半个钟,心谂点解咁耐都仲未出餐,一问之下先知道原来漏左单,戴住黑色口罩嘅男员工表示因为我地调过枱,所以啱啱嘅order自动取消左,我果阵真系一脸疑惑,自动取消左点解你地唔主动帮客人重新落order?仲要系我地坐左喺到成半个钟,然后我地主动问员工,你地个黑色口罩员罩先至好施施然咁同我讲「系呀,所以而家帮你追紧啰。」一句对唔住或者唔好意思都冇,我唔明你哋系点样请员工嘅?你地请员工嘅标准系咪有眼耳口鼻就得?之后话因为漏单
‼️冬天十几度仲开到个冷气劲大,间餐厅成个雪柜咁‼️
‼️漏单,仲要我地提店员佢先发现‼️
之后我地再要求调位,喺调位之前我地落左一次order,调完位之后我同朋友就开始等嘢食,我地等左差唔多半个钟,心谂点解咁耐都仲未出餐,一问之下先知道原来漏左单,戴住黑色口罩嘅男员工表示因为我地调过枱,所以啱啱嘅order自动取消左,我果阵真系一脸疑惑,自动取消左点解你地唔主动帮客人重新落order?仲要系我地坐左喺到成半个钟,然后我地主动问员工,你地个黑色口罩员罩先至好施施然咁同我讲「系呀,所以而家帮你追紧啰。」一句对唔住或者唔好意思都冇,我唔明你哋系点样请员工嘅?你地请员工嘅标准系咪有眼耳口鼻就得?之后话因为漏单所以比返个九折我地,但系你确认咁样嘅服务质素系正常嘅?再加上九折尾,即系只系唔洗我地比服务费,而我亦唔觉得你地服务左我地啲乜嘢。
‼️短头发女店员唔识讲野‼️
最好笑嘅系,你地入面有个短头发嘅女店员,一开头比menu同埋比张单我地埋单嘅时候全程一句都冇出过声,就咁摆喺枱面企喺到等我地埋单,唔知做乜?想问你地啲员工系发生咩事?唔讲以为佢唔识讲野,点解一句有礼貌嘅说话都冇同个客讲?系唔识讲野定系点?个态度差到我唔想同你个店员讲野。
‼️食物质素参差‼️
果日叫左个唔知乜野有请今日乜乜,系个芒果芝士蛋糕,百几蚊唔知食左乜野落肚,东海堂个蛋糕都好食过你地,完全唔明点解你地会有人推荐?
总结一句,不知所谓,冇下次。