2009-01-27
年初二揾食,帮衬呢间近期颇多好评的餐厅,去到己经系午饭时间,见佢做紧Brunch,可以食到5点,即刻揾位坐低。1)主菜方面,老婆来一客甚多推介的芝士鸡肉磨菇汉堡,我就要左烤鸡胸跟野菌。2)头盆方面,两个都冇要沙律,要左是日餐汤:南瓜汤。先来两杯饮品,可乐仍然系可乐,没甚好讲。红莓汁几大杯,味道也算ok。(因为饮品得汽水同红莓汁拣,其他要加钱,呢方面唔系咁好)南瓜汤只是一般,冇乜特别,块伴汤吃的面包也较硬,质素普通。主菜两样都算ok,不过无想像中咁好,个包唔系芝麻包而系麦包,扣左d分。而且鸡肉也咸了一点点,反而配菜方面呢度做得唔错。因为只用$10就可以加甜品嘅关系,所以点了件芝士饼。件芝士饼系就系迷你左d,不过原来系自己爱吃的柠檬味芝士饼,即时加分。食落芝士味都几浓,又有甜甜酸酸的柠檬味中和一下,都算系一个完满的结朿。
2)头盆方面,两个都冇要沙律,要左是日餐汤:南瓜汤。
南瓜汤只是一般,冇乜特别,块伴汤吃的面包也较硬,质素普通。