2021-03-25
实在太忙, 一直都冇时间打呢篇食评。时间去返1 月2 日, 新年呢几日假, 想食个CHILL D 嘅LUNCH! 咁就行去海之恋啦, 多数餐厅都可以望到海景。记得ASAP 都几多选择, 老公都觉得OK, 于是就拣呢间啦! 入到去我哋拣咗个可以望到海嘅位, 因为见到都好猛太阳, 坐窗边应该会几热。食物总类好多下, 有沙律、汉堡、咖哩饭等我就拣咗汉堡, 老公就拣咗咖哩饭。老公个特浓咖喱牛肋肉滑蛋盖饭先嚟到, 咖哩辣辣哋, 加埋蛋都几好食!不过牛肉同饭量都偏少, 唔够饱。我个安格斯牛肉脆烟肉汉堡等到老公差不多食完个饭先到。希望下次上餐时间可以近返D。除左汉堡, 仲有沙律菜同薯条。薯条炸到外脆内淋, 加上适量嘅调味, 好好食!沙律菜都新鲜, 不错!汉堡超厚, 唔能够一口食晒。汉堡扒都JUICY, 加上芥末, 几好食!但系真系太厚啦, 要分2 层食。菜嘅水份最后令到个包淋晒。总括系好食, 汉堡性价比高过咖哩饭。餐厅本身枱同枱间都隔得开, 唔会好密, 坐得舒适!环境嚟讲都几好, 以每人$100 可享用如尖沙咀般嘅海景午餐, 算系抵!
食物总类好多下, 有沙律、汉堡、咖哩饭等
我就拣咗汉堡, 老公就拣咗咖哩饭。
不过牛肉同饭量都偏少, 唔够饱。
我个安格斯牛肉脆烟肉汉堡等到老公差不多食完个饭先到。
希望下次上餐时间可以近返D。
除左汉堡, 仲有沙律菜同薯条。
薯条炸到外脆内淋, 加上适量嘅调味, 好好食!
沙律菜都新鲜, 不错!
汉堡超厚, 唔能够一口食晒。
汉堡扒都JUICY, 加上芥末, 几好食!
但系真系太厚啦, 要分2 层食。
菜嘅水份最后令到个包淋晒。
总括系好食, 汉堡性价比高过咖哩饭。
餐厅本身枱同枱间都隔得开, 唔会好密, 坐得舒适!