又黎黄埔花园揾JM了, 有bb仔玩👶🏻, 仲帮手换埋片片😏. Lunch唔打算叫工人姐姐煮, 落楼下揾一揾, 见唔使等就li间吧!menu几乎每样料理都有图参考. 日本料理嘅可爱之处. 系送黎嘅食物永远同menu上张相一样的👍🏻 滑蛋鸡柳丼🍚(HKD68) 念住唔食太炸嘅食物, 滑蛋鸡柳铺得满满的, 洋葱更系带点微甜, 去哂骨嘅鸡肉非常嫩滑, 每粒珍珠米都涨卜卜(选用日本珍珠米-我估), 觉得同喺日本食嘅味道无分别👍🏻. 碗饭portion算好大碗, 但食到最尾都一啖鸡肉一啖饭, 足料用心制作👍🏻 紫芋甘粟饼🍠🌰(HKD28) 几个女仔一齐食野点少得side dish?小小一块紫芋甘粟饼刚刚好切为四份. 薄薄炸粉稍为包裹住馅料. 紫芋色泽和甜品天然, 当中夹了一粒粒粟子🌰增加口感, 两种食材都没有干涸感. 点少少沙律酱估唔到味道更特出🤤 胡麻三文鱼野菜卷(HKD38) 寿司饭包著厚切三文鱼和菜. 胡麻酱配咩都劲好味. 个卷无紫菜包住但依然实净👍🏻 蟹膏软壳蟹卷(HKD78) 店家选用厚肉味美嘅软壳蟹, 炸好后以寿司饭包著, 面头还有蟹子令整体卖相更靓, 凡有炸物的都有

滑蛋鸡柳丼🍚(HKD68)
滑蛋鸡柳丼

紫芋甘粟饼🍠🌰(HKD28)

紫芋甘粟饼

胡麻三文鱼野菜卷(HKD38)
胡麻三文鱼野菜卷

蟹膏软壳蟹卷(HKD78)
蟹膏软壳蟹卷

店家选用厚肉味美嘅软壳蟹, 炸好后以寿司饭包著, 面头还有蟹子令整体卖相更靓, 凡有炸物的都有点沙律酱, 一条条划在整条卷物上. 食落唔会一口炸物嘅油, 每件都啖啖炸软壳蟹肉, 推介呀
2018-08-04
滑蛋鸡柳丼