2010-09-25 49 浏览
前几日同事和我去了沙田伟华食过后一试倾心, 因为食惯了荃湾的米线舖头, 口味千篇一律, 食食吓都会闷到瞓著觉, 未试过呢间前以为都一样倒模复制, 点知被佢汤底辣醒咗, 仲发现佢的配料几够味, 小食也精彩所以今次同埋女友去荃湾呢间再尝滋味下午两点钟, 正值午饭时间及红色假期, 故此门口例牌多人, 排了差不多十分钟终于可入座, 我地各点了两份双𩠌米线及叫了几款小食; 因上次叫了中辣而记忆犹新, 食到成个人醒哂兼且要狂饮水解毒, 故此今次只叫了少辣的腩肉墨鱼丸米线及唔辣的牛肉豆卜米线, 另外再叫埋好正既尖椒皮蛋皇, 湖南土匪鸡翼及蒜泥白肉腩肉味道够咸而且不太肥, 咬落都几弹牙, 皮蛋好精彩, 加上有辣椒油点缀, 真系好想再添食; 湖南土匪鸡翼既香料味几重; 而蒜泥白肉亦不过不失的, 食完呢餐虽然好口渴要狂灌水但都感觉唔错架
, 湖南土匪鸡翼及蒜泥白肉
腩肉味道够咸而且不太肥, 咬落都几弹牙
, 皮蛋好精彩, 加上有辣椒油点缀, 真系好想再添食
腩肉墨鱼丸米线
牛肉豆卜米线
尖椒皮蛋皇
土匪鸡翼、蒜泥白肉
2010-09-23
尖椒皮蛋皇
土匪鸡翼、蒜泥白肉
  • 尖椒皮蛋皇、土匪鸡翼、米线