2019-03-19
今日提早放工,唔想浪费左系屋企训觉,决定约朋友行去西环睇日落。讲明系慢活行,黎到坚尼地城旧区,揾间甜品店食个轻松下午茶先。呢间半糖主义装修简单,朋友话行入去有种去左台湾既感觉。因为附近好多店都闭门重建,呢间小店播梗疑似台湾综艺节目,下午茶时段有3,4枱客,密度低,很写意。Menu内睇落有唔少甜品都over 50蚊,但睇真d其实物有所值,因为一份大既甜品可以share食,例如:窝夫,班戟和雪绵冰,心太软等。首先试左个 杨枝甘露,材料十分丰富,新鲜。少见足料好味甜品。草莓梳呼厘班戟呢个要等30分钟,但系十分值得的,因为份量大,十分软绵绵。好正。一上枱好香好吸引。因为个班戟好正,我地又觉得难得一到,所以叫多份 草莓窝夫外脆内软,仲有雪糕和草莓。大家都好满意。最后朋友叫左杯菠萝饮品食饱饱后去附近睇海景睇日落,再去热门打卡点。很写意 休闲的一日。提提你,收银处侧边有书可以睇睇。有旅游书和舒情小品。
草莓梳呼厘班戟
因为个班戟好正,我地又觉得难得一到,所以叫多份 草莓窝夫
外脆内软,仲有雪糕和草莓。大家都好满意。
最后朋友叫左杯菠萝饮品
提提你,收银处侧边有书可以睇睇。有旅游书和舒情小品。