2011-12-03
应该是今年最后—歺生日饭了。来到酒店中的意大利歺厅, 第—个印象非常好。 昏暗的灯光, 深啡的椅桌, 还有落地玻璃下的街景下开始对食物充满期望。Waiter拿来一块'黑板', 写了today's special, 我地无乜兴趣, 打开Menu 除便点了几样就算:1) Garlic bread : 超㶶 配—个味似肉酱嘅sauce.2) 羊架 : 得—件, share 食, 正常3) 炸带子蓉 (唔记得全名) : 差 应脆嘅地方唔脆, 唔应淋嘅地方又淋哂 4) mushoom parma ham pizza : , 饼底超硬, D olive oil —担担响块ham 上面 , 食嘅时候仲可以一滴滴咁滴落只碟到唔知系咪我地无点啱佢嘅强项呢?!最后连甜品都唔点就走了。作为一间酒店中的Italian Restaurant, 这样的水准绝不能接受。
1) Garlic bread : 超㶶 配—个味似肉酱嘅sauce. 2) 羊架 : 得—件, share 食, 正常 3) 炸带子蓉 (唔记得全名) : 差 应脆嘅地方唔脆, 唔应淋嘅地方又淋哂 4) mushoom parma ham pizza : , 饼底超硬, D olive oil —担担响块ham 上面 , 食嘅时候仲可以一滴滴咁滴落只碟到 唔知系咪我地无点啱佢嘅强项呢?!最后连 甜品都唔点就走了。