2019-06-05 92 浏览
2019 年6月4日星期二上个月初试omakase 后,完全爱上了吃最新鲜的日本料理。今天老婆唔得闲,带了我老爸吃。佢系刺身寿司忠实粉丝。我地选了座sofa,私人空间多一些不过等野食嘅时候都忍不住去看看师傅为我地准备嘅食物。下次可能都系座bar 枱。我地选了两款野食。一份deluxe sushi platter ,一份sashimi and sushi set.Sashimi 有池鱼、赤身、北海道带子、吞拿、鲛鲽、鲷鱼。寿司有赤立、伊咗木,鸟贝、拖罗、海胆、赤虾、帆立贝、赤鯥。店员非常细心告我们每一款鱼嘅名及让我们知道食边一样先。寿司嘅饭系肉赤醋,都几特别平时食嘅寿司饭唔同每一款刺身都差唔多用唔同嘅配料去配搭,味道调校恰当北海道带子配鱼子金木鲷加了松露赤虾配上黑鱼子 我自己就最钟意食海胆寿司同埋吞拿鱼拖罗寿司两件嘅刺身都系入口即溶再来一个迷你丼,吞拿鱼加海胆最后食咗个芝麻雪糕走人
2019 年6月4日星期二

我地选了座sofa,私人空间多一些

寿司有赤立、伊咗木,鸟贝、拖罗、海胆、赤虾、帆立贝、赤鯥。

店员非常细心告我们每一款鱼嘅名及让我们知道食边一样先。

寿司嘅饭系肉赤醋,都几特别平时食嘅寿司饭唔同
每一款刺身都差唔多用唔同嘅配料去配搭,味道调校恰当
北海道带子配鱼子
金木鲷加了松露
赤虾配上黑鱼子

我自己就最钟意食海胆寿司同埋吞拿鱼拖罗寿司
两件嘅刺身都系入口即溶

再来一个迷你丼,吞拿鱼加海胆

最后食咗个芝麻雪糕走人