2023-12-29
老公最近返工好忙,原本想去旅行庆祝,热爱返工既老公话太忙啦,不如食住同事介绍既春宵火锅先,因为我哋都系打边炉顶级爱好者😙呢个鲍鱼花胶鸡汤汤底真系美味到不得了😍!汤色金黄鲜亮,每啖汤入口都满满嘅鸡香同海味,鲍鱼嘅鲜甜同花胶嘅弹牙,令人回味无穷🌟。鸡肉经过慢煮,柔软滑嫩而带著点骨香,完美结合咗三者嘅精华,传统火锅汤底辛苦冲煮多时嘅功夫一啜即知。加上几粒红枸杞点缀,不单视觉上一流,更加入咗一抹甘甜,为汤底带来更丰富嘅味道层次😋。这个汤底不论系冬天暖胃定系其他季节暖心都非常适合👍,每次食起火锅都俾人一种暖笠笠嘅幸福感觉,推荐俾每一个钟意汤底有深度嘅火锅爱好者😊!真系一个令人赞不绝口、令人食指大动嘅选择💖。潮汕手切牛吊龙🐮 重头戏嚟了!斋睇个名都唔简单,除咗个名令人惊艳,食落都系令人惊艳㗎!牛肉切割非常精准,肉质鲜嫩得嚟又多汁。每一片牛吊龙都充满浓郁的牛肉香气,咬落去除左肉汁四溢,仲有浓郁嘅花胶鸡汤味💁🏻♀️,提升了成个火锅既风味,真系要无限encore💃🏻麻辣手撕鸡🐓再来,就系老公期待已久嘅麻辣手撕鸡!老公未食已经垂涎欲滴,鸡肉鲜嫩多汁,撕开时带有丝丝既纤维感,口感丰富🙋🏽♂️ 辣椒同香料既组
再来,就系老公期待已久嘅麻辣手撕鸡!老公未食已经垂涎欲滴,鸡肉鲜嫩多汁,撕开时带有丝丝既纤维感,口感丰富🙋🏽♂️ 辣椒同香料既组合营造出浓厚麻辣风味,刺激每一寸既味蕾,钟意食辣既人必试🤝🏻
然后系一个火锅绝佳选择,云吞皮薄馅靓,虾肉充满鲜甜口感。在热辣辣既花胶鸡汤煮熟后,虾肉仍然可以保持鲜嫩多汁状态,口感丰富👍🏻。