2024-11-17 0 浏览
入门口见到有个古筝,感觉已经好有中国风,入到餐厅内,摆设咗好多盆景造型🪴以及好像月亮嘅灯饰🌕,整间餐厅充满浓浓嘅清新中国风,并播放著古筝弹奏嘅音乐🎶。🥢杭椒毛豆炒牛肉 $118牛肉软腍鲜嫩,其他食材有三色椒、雪菜、毛豆、豆干及笋片,整体惹味香口。🥢虾汤泡饭 $88煲上热辣辣,脆米直接倒落黄金橙色嘅虾汤,泡饭与脆米索满浓郁虾汤,双重口感双重滋味😋。🥢粉丝裹虾$108即场将鲜虾煮熟,揭开盖一刻香味爆发💫,虾嘅生熟度刚好,爽弹多汁,仲有好多只虾添;整体蒜蓉味激浓超正,粉丝Q弹索满酱汁好惹味👍。🥢蛤蜊丝瓜78蛤蜊鲜嫩,丝瓜清甜并配合虾米嘅咸香,煲出嚟嘅 汤头鲜甜浓郁,简单嘅食材却食出原味道😋。🥢海苔松仁芝麻球$38黑芝麻流心食得多,海苔流心第一次食,超有惊喜🤩,确实好香海苔味,里面仲有好多一粒粒嘅松仁,外表芝麻香脆,而内里Q弹口感,赞👍。🫖有龙井绿茶及九曲红梅茶可选择,我哋拣咗龙井,香气清香淡雅,饮落甘香爽滑,茶位$12可惜刚刚已埋单,见隔离枱叫咗两杯好吸睛嘅饮品,原来系新品推出叫龙井柠檬茶及红宝石琉璃,唯有留待下次午市再来喇,点解系午市?因为午市惠顾有江南绿茶饼送呀😆。

🥢杭椒毛豆炒牛肉 $118

🥢虾汤泡饭 $88