2023-09-17
之前喺赤柱美利楼食过一间叫帝乐嘅德国餐厅,知道佢呢排啤酒节搞紧啲活动,所以就去喺Fashion Walk嘅分店试下😋🧀传统瑞士烧芝士牛角窝夫, 金门火腿 $138 呢度菜好适合打卡,因为餐厅会喺中间一张枱用火将啲芝士整熔,再倒上去,上枱之后一定要趁热食,快快去手打张卡就要即刻放落口,如果唔系,啲芝士会变硬,咁就冇咁好食,流心芝士配埋Ham同窝夫非常夹,味道偏咸所以系十分之好嘅下酒菜,芝士爱好者必叫呀🥔德雷斯顿烩牛肉, 红椰菜, 煎薯饼 $268 薯仔条系由新鲜薯仔切成,再将佢半煎炸咁放系底,配埋面头嘅德雷斯顿烩牛肉同埋红椰菜,一浓一淡,简直系绝配,牛面颊肉十分软腍,牛肉味亦都好浓郁,份量亦都岩岩好,食完又唔会觉得好顶胃会搞到饮唔到啤酒咁,所以都几正🍺Beer Passport $260 嚟到重头戏梗系饮啤酒啦,买咗呢个Beer Passport,就可以试晒5款唔同嘅啤酒,今次就叫咗Hoegaarden嘅柚子同埋白桃味,系味道比较清淡嘅啤酒,所以配食浓味嘅嘢系一流,剩低果3款,就留返下次再试📍铜锣湾京士顿街8号Fashion Walk新豪大厦地下A及C号舖 - 帝乐德国餐厅