餐厅: 澳門咖喱王新鮮腩
资讯:

2018-10-13 467 浏览
是晚7 点几喺佐敦做完野,就同埋同事去左揾野食,见到呢间sell澳门风味清汤腩,又同同事走去食下!铺头除了主打清汤腩外,其他茶餐厅美食选择都唔少!老板推介两款餐厅既招牌菜,我哋都有叫嚟食!餐厅环境唔错,几光猛,冷气充足,坐位都几阔落,茶餐厅嚟讲算几好!落完单,老板拎左碗茄味十足既例蕃茄汤俾我哋饮,强调无味精,酸酸甜甜,几开胃!咖哩牛腩饭首先送到,香浓既咖哩味,令牛腩既味道更出色,咖哩味入晒牛腩入面,而且炆得软腍,食多几件都唔觉腻!牛腩大大件啖啖肉,咖哩同牛腩有放埋一齐炆,先有咁入味同软稔既效果!唔系一般快餐咁加几滴辣椒油咁跟住出场既系招牌清汤牛腩饭,唔讲唔知佢哋用既系阉牛,食落比其他清汤牛更腍,牛味更香浓,肉质相对地滑,个清汤做得几甜,用嚟送饭一流,而萝卜更是精华所在,无根系基本,索晒d腩汁又甜又稔,真系想食多两旧!而另一个招牌菜都跟住出场,就系川酱干炒牛河,卖相已经吸引,碟底无油,加入左唔同既蔬菜丝,颜色比一般既干炒牛河吸引!呢d蔬菜丝更令呢碟干炒牛河增添唔少口感! 系从来都未出现过喺干炒牛河既口感!川酱令牛河多了一重辣味,令牛河变等更香更惹味!牛肉就唔驶多讲,好食,爽口!食过咁多

铺头除了主打清汤腩外,其他茶餐厅美食选择都唔少!

老板推介两款餐厅既招牌菜,我哋都有叫嚟食!

食过咁多唔同既美食都咁好食,我哋见仲有d空间,就叫多左份新疆风味煎鸡扒,喜欢返国内食孜然羊似既朋友千祈唔好错过,因为孜然既关系,个感觉真系有几分相似,不过今次换成左鸡扒,不过同样惹味!

最后我就叫左杯奶茶作为呢餐既总结! 真心觉得唔错,值得再嚟

• 川酱干炒牛河
  • 清汤腩