2023-05-22 15 浏览
早两日喺元朗见到呢间新开嘅越南菜小店(・ω・)打住无味精嘅旗号 就入左去试试~原来系一间家庭式经营嘅小店 细心睇发现店名似乎都系结合𝙿𝚑𝚘 + 𝙵𝚊𝚖𝚒𝚕𝚢 顿时感觉更亲切🫶🏻食物果然都系住家路线 简单清淡 调味唔重手~同一般比较浓味嘅东南亚菜有啲唔同 系另类嘅正宗越南风味♥ 虾肉米纸卷 $④⑧带点烟韧嘅米纸 卷住檬粉、大虾、蔬菜丝 蘸上酸醋 清新开胃@(ᵕ.ᵕ)@虾嘅份量更加唔手软.♥ 烧猪颈肉捞檬 $⑧⑧出面嘅捞檬汁多数落鱼露 但呢度就以醋为基底 所以酸味更突出 猪颈肉几爽口 唔会烧到太㶶太干身~有好多生菜丝 食落更清新 同埋好大碗🥣.♥ 炸春卷 $④⑧即叫即炸٩(θ‿θ)۶咬开仲出紧烟 外层薄身唔𠝹口 内馅香菇味突出 又脆又香口 忍唔住想食多两嚿

♥ 虾肉米纸卷 $④⑧
虾肉米纸卷