2024-02-15
突然很想吃铁板烧和寿司, 又看到板神正推出午市特价套餐, 铁板烧和和食都有, 便和我的好友一同前往. 由于我没有订位关系, 到达后接待人员迟疑了很久又叫经理出来看看是否可以安排到坐位给我们, 一入坐, 侍应唔系好有礼貌咁摆低餐牌, 以为我地净系叫$398个餐, 我话我都想食寿司, 于是又叫我地转台, 我问点解食铁板烧嘅地方唔可以叫寿司,, 佢话因为地方太窄,, 摆唔到咁多嘢, 于是我地就转左去寿司吧枱, 𠮶个侍应又对我地坐系最角落,, 但成张吧枱系冇人的。本身以为一早俾人订哂位, 所以只好俾我地坐最角落. 坐低后得知我地不只叫午市特价餐, 仲散叫好多其他食物如鳗鱼饭, 牛肉乌冬, 拖罗寿司和刺身, 立刻态度180度改变, 变得十分有礼貌和有耐性. 吃完成个午餐, 吧枱就只有一个女人坐左系正中间对住个日籍司傅, 其他位都系冇人坐的. 最后食左$3300几 其间也发现有好多侍应对餐厅的knowledge 好少, 问d好基本嘅嘢如一份拖罗刺身几钱有几块都唔识答要问其他人.....总括之言, 唔好谂住俾几旧水𠮶到嘅staff就会好似serve 皇帝咁serve 你, 因为佢地嘅服务态度完完全
总括之言, 唔好谂住俾几旧水𠮶到嘅staff就会好似serve 皇帝咁serve 你, 因为佢地嘅服务态度完完全全depends on 客人点乜嘢, 连坐嘅位置面向都系衬托位置, 仲有唔好谂住打包会有人帮你, 都系好似一般平民餐厅咁俾个盒你叫你自己搞掂, 最后由个日籍司傅睇唔过眼帮我地将d刺身好整齐咁排系个盒到. 如果点正常$1500或打上嘅餐, 服务不会打折, 但对餐厅嘅knowledge 就唔系个个staff都系咁knowledgeable, 所以虽然食物ok但整体服务同坐嘅位置安排令我觉得呢间唔系一间所谓一般高级日本餐厅应俾到嘅体验. 所以没有下次了!我不如俾多d钱去松菱、 Nadaman, Inagiku, 好过