2011-05-01
阿妈钟意食越南菜, 剪咗广告比我话要试越式自助餐, 任饮任食, 又正宗, 广告D相影得几靓, 于是等佢生日请佢食, 全家出动. 因为话旺角个家多人又贵D, 拣左TKO MTR附近的店.一早订咗位, 点知去到侍应话搅错咗, 无位, 要多等15分钟, 5个人比近厨房比我哋, 侍应出出入入好唔方便我阿妈已急不及待点菜, 点知第一个入口的菜--- 春卷, 已叫佢发火, 入面唔知包咗D乜, 几难食, 唔会上生菜包, 辣椒, 香叶. 最讨厌是广告话系正宗, 我阿妈好失望.我阿哥话连炸鸡翼咁普通话的食物都不好吃, 其他难食都好正常点菜纸上面的食物不多, 很多都不是越南菜, 有点混水摸鱼之嫌. 总括整晚, 食物与水准可分以下三类水准不错 (注意, 不代表特别好)焗青口, 三款汤都OK,不过回到家超口渴.香矛肉类, 生牛肉粉, 檬粉一般: 庶虾, 水晶卷, 鸭胸, 沙律类难食: 蒜蓉包, 越式粉包, 春卷, 仲有不知名目又小又硬的炸物薏米冬瓜水 几粒米+糖冬瓜=一大杯糖水每人埋单$130, 这个价钱我有更多好选择. 广告唔好卖到咁大及与事实不符, 否则会失去回头客吃完之后大家目无表情, 不发一语,

因为话旺角个家多人又贵D, 拣左TKO MTR附近的店.

5个人比近厨房比我哋, 侍应出出入入好唔方便

我阿哥话连炸鸡翼咁普通话的食物都不好吃, 其他难食都好正常

总括整晚, 食物与水准可分以下三类

水准不错 (注意, 不代表特别好)
焗青口, 三款汤都OK,不过回到家超口渴.
香矛肉类, 生牛肉粉, 檬粉

一般: 庶虾, 水晶卷, 鸭胸, 沙律类

难食:
蒜蓉包, 越式粉包, 春卷, 仲有不知名目又小又硬的炸物
薏米冬瓜水 几粒米+糖冬瓜=一大杯糖水

吃完之后大家目无表情, 不发一语, 不过结论是一致的: 不会再来
2011-04-29
庆祝纪念