2014-12-12
朋友同我补祝生日,最后决定打炉其中一个朋友先入座,虽然冇人迫佢快d落单,但枱上面就资料不全;如果唔系我地o系门口发现有分散叫同任食,可能就傻更更叫左任食架喇两样野价钱可能唔差得远,但我地认为冇乜必要任食叫左个椰子鸡汤底,上到黎系一层油舖左o系汤o既上面...都算,拣好哂野食,个部长拎住张机印单行埋黎话打多左个粟米问我地要唔要,我地就话睇下几大碟再决定隔左几分钟佢又行埋黎问多左碟要唔要,我地再答多一次之后同时黎左几样野,见到两碟粟米,我地6个人,至少一人两旧,又唔系个个都劲钟意食粟米,于是叫佢cancel返一碟,佢竟然话「都唔系好多o者,一人食多两旧食得哂o既!」有冇搅错呀部长,你唔想改单系你o既事,边个叫你一开始入错?冇可能屈人要另外仲黎错碟海胆丸,我叫佢拎走话黎错左,佢又出招「唔系呀,你地叫架...」我朋友叫佢拎返我地画o个张同机印单黎对,画o既同入机都冇错,真系你地厨房俾错野啰好冇其他侍应都正正常常,会主动加汤加茶咁,唯独是呢个部长好似唔知发生咩事咁,明明佢地有问题仲屈返个客转头,真系唔会再黎.
两样野价钱可能唔差得远,但我地认为冇乜必要任食
叫左个椰子鸡汤底,上到黎系一层油舖左o系汤o既上面...
隔左几分钟佢又行埋黎问多左碟要唔要,我地再答多一次