2021-03-12
2015 浏览
Happy Friday同朋友相约收工后小酌一杯,最后决定试一试呢间位于SOHO嘅意大利餐厅。位置较隐蔽,喺街中心落一条小楼梯,如果唔仔细睇都唔为意。一坐低就感受到店员嘅热情招待,主动斟水同奉上餐包;但揸住餐牌五分钟追咗三次单,感觉有啲chur😂餐包已冷却,口感不属烟韧又唔松软,似系放耐咗。附上嘅酱料蕃茄味浓,充满义国特色。沙律价钱不贵,但同份量质素不成正比,沙律菜只有一小撮,无咩调味,亦不见蕃茄踪影,好彩都仲有半个牛油果🥲蟹饼有2/3手掌大小,炸得干身唔油腻,中间系丝丝蟹肉,口感颇佳,配上蕃茄莎莎更平衡到炸物嘅饱滞感;伴碟沙律比单点嘅更足料好食,要食沙律真系唔建议单嗌。隐藏餐牌嘅Pizza,问店员先至知餐厅有两款(margarita & no2)。喺店员推荐下拣咗后者,配料丰富咩都有啲,包括橄榄、鸡髀菇、蘑菇、蕃茄、芝士、salami;批底系薄脆底,脆卜卜👍🏻啖啖都系料,不过因系salami同橄榄,食多几件就会觉得有啲咸。Cocktail $60有交易,几抵饮但唔好饮😂😂😂整体不过不失啦,两人卖单五百几,SOHO嚟讲抵到烂。
位置较隐蔽,喺街中心落一条小楼梯,如果唔仔细睇都唔为意。
一坐低就感受到店员嘅热情招待,主动斟水同奉上餐包;
但揸住餐牌五分钟追咗三次单,感觉有啲chur😂
伴碟沙律比单点嘅更足料好食,要食沙律真系唔建议单嗌。
整体不过不失啦,两人卖单五百几,SOHO嚟讲抵到烂。