2018-10-29 381 浏览
又系观塘开饭团时间,今日黎咗熟食市场谂住食另一间西式人气店,不过一去到已经打晒蛇饼,前面要等十几个人,等唔切之下就拉大队过咗隔离一间食日本野嘅餐厅。七个一枱都好快安排到入座,嗌野食就只有四款可以拣,吉列猪排、吉列虾、牛肉同唐扬炸鸡定食,跟餐有一罐汽水,一律卖50蚊,另外唔够食可以再添白饭。睇到实物就有少少失望,同枱嗌晒四个款,总结黎讲猪排系最抵食,虾有三只,鸡有四块,牛就都会一小碟。试埋个味道先下定论,我自己食嘅鸡就真系不过不失而已,炸粉唔太厚,鸡肉亦算嫩滑,但个日式咖哩就好普通,似平时屋企买咖哩包返黎煮个种,同埋女仔食份量都系岩岩好够咋,男仔一定唔够!PS睇返先知原来系「星」开嘅新餐厅,不过我就觉得试过一次就算,性价比唔高,食完都冇好大意欲回头再食~

2018-10-29